zaterdag 22 september 2012

Op naar Rusland!

Na zes jaar geleden voor het eerst richting het verre oosten te zijn getrokken na de verhuizing van Barendrecht naar Nijmegen, heb ik besloten om mijzelf het komende halfjaar nog wat verder oostwaarts te vestigen: zes maanden studeren in Nizhny Novgorod (Нижний Новгород) staan namelijk op het programma! Komende zondag (23 september) zal ik van Brussel via Moskou naar Nizhny Novgorod vliegen om daar tot en met eind maart 2013 vakken te gaan volgen aan de Lobachevsky State University. 


Via deze site wil ik jullie graag op de hoogte houden van mijn wilde wodkaverhalen, het studentenleven op de Russische campus, het omkopen van ambtenaren, het trotseren van de Siberische vrieskou, bontmuts dragen voor beginners en alles wat er nog meer op m’n pad gaat komen. Ik heb er zin in!

Het visum is binnen!
Mochten jullie behoefte hebben om de Nederlandse telefoonproviders een financieel duwtje in de rug te geven om daarmee meteen de Nederlandse economie weer een hart onder de riem te steken, dat kan! Mijn Russische telefoonnummer is namelijk +79108977486, maar ook via het oude vertrouwde Nederlandse nummer kan er nog naar mijn zwoele stemgeluid geluisterd worden (of via Skype, gebruikersnaam = pieterbarendregt). Via de universiteit heb ik een kamer in het centrum van de stad gevonden, met uitzicht op de rivier de Wolga. Het enige wat ik dan zelf nog moet doen is ter plaatse op zoek gaan naar een bijpassende Olga. Het adres van het appartement is:

Парамонова Татьяна и Валентин / Барендрегт Питер
ул. Семашко, д. 2, кв. 7
603155 Нижний Новгород / Nizhny Novgorod
Российская Федерация / Russian Federation 

Zo, dat was 'm weer even voor nu. Tot in Rusland, До свидания!


7 opmerkingen:

 1. Leuk, ik ga je blog zeker bijhouden Pieter! xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Pieter, een goede vlucht en heel veel succes daar! Groeten van Peter en Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Pieter heel veel succes en plezier. Goede vlucht........groetjes ruth

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Pieter heel veel succes en plezier. Goede vlucht........groetjes ruth

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij willen je hier vandaan ook graag volgen - veel plezier daar! Marc-Marjolein- Daniel - Julia Smidt

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je werd gemist op de constitutieborrel :(! Ben je goed aangekomen en lukt het settelen een beetje? Ohja, kan ik me ook aanmelden dat ik een mail krijg als je een nieuw iets hebt geplaatst? XX Lisanne

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Haha en ook gave foto's Pieter...maar waag het eens die modetrend hier te komen introduceren!

  BeantwoordenVerwijderen