vrijdag 22 maart 2013

Aan al het moois......

Na 6 maanden studeren, cultuur snuiven, leven, nieuwe mensen leren kennen, proberen om een beetje Russisch te babbelen en uiteraard een beetje wodka te drinken is het dan morgen toch echt zo ver: het Russische avontuur in Nizhny Novgorod zit erop.

In het begin wist ik niet goed wat ik moest verwachten en waar ik aan ging beginnen, maar nu het einde wel heel gevaarlijk dichtbij komt kan ik concluderen dat ik het hier 6 maanden ongelofelijk goed naar m’n zin heb gehad en ik met een grote glimlach kan terugkijken op deze onvergetelijke periode. Het was prachtig om een paar maanden in een totaal ander land te leven, veel nieuwe mensen te leren kennen, te studeren en veel te horen over de Russische cultuur, de geschiedenis en de gewoontes.

De afgelopen week was vooral gevuld met de laatste colleges, afscheid nemen van m’n vrienden hier en het ophalen van m’n cijferlijst. Vorig weekend heb ik samen met Masha (het meisje uit Nihzny dat in Nijmegen heeft gestudeerd) en 2 van haar vrienden maslenitsa gevierd, een soort carnaval. Tijdens dit feest wordt er een pop verbrand die symbool staat voor de winter om zo te vieren dat de lente is begonnen. Die lente valt nog wat tegen, want er is de laatste dagen erg veel sneeuw gevallen en de temperaturen hebben nog niet zo’n zin om boven nul uit te komen.

De fik erin
Iedereen ontzettend bedankt voor het lezen van m’n blog en de leuke reacties. Het was mooi om jullie hiermee een beetje op de hoogte te houden van mijn reilen en zeilen hier. En morgen is het dan toch echt waar: aan al het moois komt een eind.

Tot in Nederland! Ik bied me hierbij graag aan om jullie onder het genot van 'n wodka'tje nog eens bij te praten over mijn Russische belevenissen.

4 opmerkingen:

 1. Sjonge Pieter......wat gaat de tijd toch snel zeg. Door omstandigheden heb ik helaas niet al je blogs kunnen lezen maar, die ik heb gelezen, daar heb ik van genoten. Morgen kom je dus weer terug. Ik wens je een goede vlucht en natuurlijk welkom terug.......

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goede reis naar huis Pieter!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dag Pieter, wat een leuke verhalen heb je geschreven over je avonturen in Rusland. Ik ben van een reisorganisatie die gespecialiseerd is in reizen naar onder meer Rusland. Het is al een tijdje geleden dat je er was maar zou je interesse hebben in een samenwerking? Stuur ons even een mailtje op info@yourplanettravel.nl als je interesse hebt.
  Groet,
  Leonieke

  BeantwoordenVerwijderen